TACOS CU LOBODA ROSIE SI OUA?  SAU PIZZA?

„Un flirt ametitor al promisiunilor soptite la ceas de seara si pirguite in sarutul mult asteptat al diminetii de vara”… asa scriam pe undeva, pe celalalt blog al meu. Si se potriveste perfect creatiei de azi: un soi de struto-camila, nici tacos dar nici pizza sau …si tacos dar si pizza.  Funny, nu?

Tacos cu loboda rosie si oua e un fel de mic dejun(sau cina) pe care-l faci si-l si maninci in maxim juma’ de ora, cu tot cu vasele spalate dupa. E perfect tinind cont ca, mai nou, in viata suntem ca la concurs. 

Ingrediente pt 1 portie:

-1 foaie de lipie libaneza

-2 oua

-1 mina plina de loboda rosie

-1 praf  de sare

-2 fire de ceapa verde

-1 mina buna de busuioc

-1 mina de mozarela rasa

-2 l-ri parmezan

-1 l-ra ulei de masline

Loboda se freaca usor cu praful de sare apoi se soteaza rapid, in ulei, cu ceapa si busuiocul; se rastoarna/imprastie peste lipie. Peste tot se presara mozarela, se sparg ouale peste brinza, vine la rind parmezanul, se mai stropeste cu citiva stropi de ulei si se da la cuptor pe gratarul de sus. 

Cind albusul s-a coagulat inseamna ca tacosul/pizza e gata.

Mai arunca si niste frunze de busuioc peste nebunia din farfurie si-ti garantez un gust cum cu greu ti l-ai putea imagina. 

Ca-i si cremos si crocant in acelasi timp? Si asta e drept.

Pentru ca e exact asa cum am spus la inceputul materialului de azi.

Lasă un comentariu