Sprot cu mujdei dobrogean

Facatura cu gust diavolesc, cu aroma napraznica de-ti intoarce pe dos toate sinusurile si care mai are si pacatul de-a-ti aduce aminte de toate datoriile. Cam asta e mujdeiul dobrogean,  mincat intr-o seara fierbinte de vara, in locul unde Dimbovita s-a gindit ca-i trebuie companie si-o ia la vale catre Dunare.
Nimic nu se putea compara cu blidul plin-ochi cu sprot tavalit prin malai galben ca aurul si prajit in ulei de bostan (sau de care-o fi) peste care trona, rizindu-si victoria, rosul-alb al sosului iute ca focul ! 
Tintarii care-mi dadusera tircoale pina atunci si care ma facura sa ma palmuiesc pina m-a usturat pielea, brusc se razgindira cautindu-si o alta victima careia sa-i recite poezii de dor si drum lung. Si una singura era in top:

„Sunt inca in pat,
si nu-mi pot lua gindul de la tine,
de la noaptea trecuta …
mi-as dori atit de mult
sa te strivesc la pieptul meu !

In noaptea calda, ai venit la mine pe neasteptate …
si ceea ce s-a intamplat
a lasat in mine senzatii de neuitat.

Ai aparut de nicaieri si,
fara sa-ti fie teama sau rusine,
te-am surprins atingind trupul meu gol …
mi-ai simtit indiferenta
si m-ai muscat fara mila,
innebunindu-ma …
ne-am zvircolit toata noaptea intr-un joc nebunesc !

In zori am adormit in sfirsit, obosit …

Astazi, cind m-am trezit,
te-am cautat indelung,
dar nu te-am mai gasit …

Cearsafurile cazute de pe pat
sint singurele martore ale noptii trecute.

Pe corp am inca urmele muscaturilor tale,
ma ard si nu ma lasa sa te uit …

In noaptea asta ma voi preface
ca dorm si te voi astepta sa apari din nou ….

Tintar nenorocit !

(O noapte cu tine – Eugen Lovinescu)

Ingrediente:
2 capatini de usturoi frecate cu 3/4 l-ra de sare
5-6 rosii mari si rascoapte si facute pasta
1 ardei iute, copt pe plita si facut si el pasta
1 l-ra otet
1 l-ra ulei fierbinte
putin patrunjel tocat
Se amesteca toate si se rastoarna peste o claditura de sprot crocant, prajit cu malai.

Nota:  Am folosit sprot afumat dar, cred ca si hamsiile si guvizii ar indeplini cu succes rolul sprotului.

4 gânduri despre „Sprot cu mujdei dobrogean”

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s