Scoarţa / Bittersweet memories in a pie

scoarta

(for English version scroll down the page)


Mic va fi materialul ăsta pentru că mare e lumea de dincolo de el. Simplu va fi pentru că o sofisticare aparte stă în el. Un dulce sublim dar, cu gust amar şi nepreţuit de amintiri.
Greu m-am hotarit să-l public, însă, odată ce Adina a pornit bulgărele numit cranţ, totul s-a săvîrşit cu un alt material trimis spre publicare în Clubul povestilor parfumate al Mirelei.  Aparent fără legătura între ele subiectele, însă, atît de strîns legate prin amintirile şi povestile pe care le-a stîrnit.
Şi, pentru că Charles Dudley Warner zicea că : „Simplitatea înseamnă să faci călătoria acestei vieţi doar cu bagajul strict necesar”, ei bine, aşa o să fac şi eu în materialul preaîncărcat de emoţie de azi şi zic:

2-3 albuşuri se bat bine cu 120 gr zahăr tos.
Se adaugă 1-2 galbenuşuri şi 150 gr făină.
Se omogenizează apoi se toarnă într-o tavă unsă cu unt sau ulei şi pudrată cu făină.
Deasupra se presară 150 gr nucă tocată şi amestecată cu 100 gr zahăr pudră. Se coace, apoi se serveşte simplă sau cu dulceaţă.

Puteam alege să fac ceva mai complet sau complex, însă azi, dintre toate bunătăţile pămîntului, am ales o reţetă veche, ”un ou şi-o mînă
de zahăr”.
Şi-o amintire.
Şi e destul.

……………………………………………………………………………………………………………………………

laming2


This story will be pretty short because beyond it lays a world of a particular significance, a world of sophistication, a world of sublime sweetness but sprinkled with (sometimes) the bitterness of invaluable memories.
So difficult it was for me to decide to publish this material! But once the clod called CRANTZ was started by Adina, inevitably all ended up with another material sent for publication to the “Club of the Scented Stories”, club led so well by Mirela.
Seemingly, the topics are unrelated, but they are so closely linked by the memories and the stories that have arisen.

As Charles Dudley Warner said „Simplicity means … doing the journey of this life only with a strictly necessary baggage”, I will do so in my material – a material pre filled with emotions and hopes that I can entice your senses.
So…let’s get going!

2-3 egg whites, well beaten with 120 gr of granulated sugar.
Add 1-2 egg yolks and 150 gr of flour.
Stir until the composition becomes homogeneous. Pour the mixture into a pan (well greased with butter or oil and dusted with flour).
Sprinkle over the surface of the pie 150 gr of chopped walnuts mixed with 100 gr of powdered sugar.
Bake the pie in a preheated oven, at 180 C, for 15-20 minutes (depends on the oven you own).
You can serve it plain or with jam.

I could have chosen to bake something more complex. But today, from all the goodies of the earth, I chose an old recipe: ”One egg and a handful of sugar”…and a memory.

Anunțuri

6 păreri la “Scoarţa / Bittersweet memories in a pie”

    1. Daca n-ar fi minunea amintirii am fi morti, zic eu ! Si, citeodata e musai sa scuturi amintirile de praf. Asta incerc si eu sa fac aici, aducind de dincolo sau din multe zari, amintiri dragi, mie sau altora.
      Pup fata mea draga banatanca!

      Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s