Salata de scrumbii / Shad salad

(for English version, scroll down the page)
sal.scrumbie2
 
C-o fi fost albastră, c-o fi fost heringul de rîu, c-o fi fost aşa cum majoritatea suratelor ei sunt, habar n-am. Un lucru însă, ştiu sigur: era sărată, afumată şi gata feliată atunci cînd am primit-o, ambalată frumos într-un plastic mai mult decît comercial. 
Şi, cînd mă gîndesc că cică, consumul regulat de scrumbie e de 1500 de ori mai benefic în prevenirea unei recidive a unui infarct miocardic faţă de orice tratament medicamentos, ei bine, asta nu mă face decît să îngenunchez în faţa Măriei Sale Scrumbia şi să-i acord un titlul mai mult decît onorific in bucătăria mea.
Şi-a fost şi buuuuuunăăăă  !
 
Ingrediente:

3-4 scrumbii sărate sau/şi afumate, feliate subţire ca morcovul(sau cum se poate)

3-4 cepe roşi, rondele (sau de care or fi)
3-4 l-ri oţet de fructe(cel de zmeură e fenomenal)
1-2 leg. pătrunjel tocat(sau cit v-o fi voia)
(opţional 1-2 l-ri ulei de măsline şi puţină boia, pt. culoare)
Scrumbia se aşează in castron sau direct pe farfurie, se presară cu ceapa, oţetul şi patrunjelul tocat.
Şi-i gata de mîncat.
 
Notă: am încercat salata de scrumbie şi cu guvizi şi cu sprot. Rezultatul a fost cu mult peste aşteptările unuia care nu are vietăţile apelor printre preferinţele culinare.Cert este că, mereu am crezut că peştele trebuie să ştii să-l găteşti altfel devine un preparat care cade-n derizoriu şi uitare. Şi-am avut dreptate!
sal.scrumbie1

SHAD SALAD

It was blue, it was salted and smoked and it was already sliced. This is the wonder I have once bought in a very attractive package. I thought it was herring, but I was wrong. The label was clearly indicating: smoked shad.
Belonging to the same family as the herring, I immediately saw the opportunity of creating a salad to entice even the most skeptical culinary critics.
Not to mention that regularly eating shad, is 1500 times more efficient in preventing a reoccurring heart attack than any medication out there! Judging by this statement alone, I can only kneel in front of His Highness: the shad and give it the honorary title in my kitchen.
Ingredients:
3-4 shads, salted or/and smoked, sliced ​​as a carrot (or how you can)
3-4 red onions (or white), sliced as a carrot
3-4 tbs fruit vinegar (the raspberry vinegar is phenomenal)
1-2 bouquets of parsley (chopped or how you want it to be)
(optional 1-2 tbs olive oil and a pinch of paprika, for colored)
Shad is placed in a bowl or directly on the plate, sprinkled with sliced ​​onion, vinegar and chopped parsley.
And…it’s done.
I tried this salad with sprats and gobies. The result was well above expectations of that one who has not the water creatures among his culinare preferences . I always thought that you must know how to cook fish otherwise it becomes a preparation falling-in futility and oblivion.
And I was right.
 
Note: 
What Wikipedia says:
The shads or river herrings make up the genus Alosafish related to herring in the family Clupeidae. They are distinct from others in that family by having a deeper body and spawning in rivers. Several species can be found on both sides of the Atlantic Ocean and Mediterranean SeaAlosa can also be found throughout the Caspian Sea Many are found in freshwater during spawning and some are only found in landlocked freshwater.
 
Anunțuri

4 gânduri despre „Salata de scrumbii / Shad salad”

  1. Mulțumesc ! Nici nu știi ce bine îmi pică rețeta, acum în plină campanie dietetică de slăbire, detoxifiere și vitaminizare ! Chiar sunt în căutare de rețete de pește, de salate, fără cartofi, orez sau paste făinoase. Se va executa cât de curând și am să-ți scriu când se va făptui lucrarea ! 😀

    Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s